Kırkağaçlı çiftçiler açıklanan mısır alım fiyatının emeklerinin ve gelecekteki üretimlerinin sonu olacağını seslerini duyurmak için Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığından kendilerine destek ve çözüm konusunda yardım talebinde bulundular.
Geçtiğimiz günlerde hükümetin açıklamış olduğu mısır alım fiyatlarına yetersiz bulan Kırkağaçlı çiftçiler, girdi fiyatlarına inadına artış gösterdiği bir dönemde mısır fiyatına verilen %5.3 lük zammın kabul edilemez olduğunu beyan ederek aralarında topladıkları imzaları Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığına götürerek bu konuda çiftinin mağduriyetinin duyulması için Ziraat Odası Başkanlığından konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyorlar. Sorunlarının gerekli mercilere aktarılması için de bir dilekçe bıraktılar.
Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı’da çiftçilerimizin bu sıkıntılarını duyurmak için gerekli yerlere onların sorunlarını ileteceklerini ifade etti.
Çiftçilerin sorunlarını ve mağduriyetlerini dile getirdikleri dilekçede, “Toprak Mahsulleri Ofisinin 6 TL mısır fiyatı belirlemesi sonrası biz mısır üreticileri büyük bir hüsran yaşamaktayız. 6 TL mısır fiyatı biz mısır üreticilerini iflasa, icraya, hacize sürükleyecek ve büyük aile facialarına sebep olacaktır. Bu fiyatlarla bankalara, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve piyasa esnaflarına olan borçlarını kapatıp, hayatımızı idame ettirip, yaşama devam etmemiz imkansızdır. Her türlü girdi fiyatlarına %100-%150 zam gelen bir ortamda mısıra %5.3 zam verilmesi, akla, mantığa, vicdana, ekonomik ortama ve bu hayatın gerçeklerine aykırıdır. Devletin fiyat açıkladığı bütün tarım ürünlerine %25 ile %65 oranında zam yapılırken Mısır’a %5.3 zam yapılması kabul edilemez ve büyük bir haksızlıktır. Hasat zamanı böyle bir zam açıklanıp mısır üreticisinin çaresizlik kıskacına alınması biz mısır üreticilerinin çoluk çocuğumuzun geleceğinin karartılması demektir. Devletin kanatlı tavuk ve yumurta sektörü ile yem sanayicileri ithalata gemicilik sektörüne subvanse ederken biz mısır üreticilerini iflasa, hacize, intiharlara sürüklenecek fiyat politikası gütmesi ve hasat sırasında böyle bir yola başvurması yasal ve anayasal eşitlik hak ve hukuk anlayışına da aykırıdır. TMO’nun 6 TL fiyatının bir an önce revize edilerek daha makul fiyat ve prim uygulamasına acilen sağlanması için gereğini yapılmasını arz ve talep ederiz.”