Her yıl 2 Nisan tarihi, dikkat çekilmesi gereken önemli bir konuyu gündeme getiriyor. Birleşmiş Milletler’in onayı ile Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dönüşen bu tarih, Otizm ile ilgili tüm dünyayı bilinçlendirmeyi hedeflerken, Otizme sahip bireylerin de hayatlarını daha fazla kolaylaştıran ve yaşama adapte olmalarını sağlayan fikirlerle öne çıkmayı hedefliyor.
Manisa Fizyomed Özel Eğitim Merkezi de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günün de Özel çocuklarıyla bir araya geldi. Gün boyu çocuklara etkinlikler ile eğlendi.Velilere ve tüm davetlilere bilgi verildi. Moral ve motivasyon İçin eğlenceler düzenlendi.
Kurum Müdürü Ayla TÜRKERİ;
“2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.
Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Otizmin, kesin olmamakla beraber beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir.
Otizmli bireyler sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada sorunlar ve bilişsel gelişimde gecikmeler yaşamaktadırlar. Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Otizmli bireylerde de bir çok davranış ortak özellikler göstersede her bireyin alması gereken eğitim kişiye özeldir. Bu eğitimler otizmli bireyler için aynı zamanda hayatı öğrenme yöntemidir.
Otizm bir hastalık değildir Otizm bir FARKLILIKTIR! Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitimler onları toplumsal hayata kazandıracaktır. Tüm özel bireylerin ve Otizm spektrumuna sahip kişilerin özelliklerini keşfetmek, onların her türlü gelişimine destek olmak ve onlara karşı nasıl bir davranış süreci izlemek gerektiği hepimizin görevidir. Bu özel bireyleri toplumdan ve toplumsal hayattan dışlamadan onların yaşama adaptasyonunda adımlarını kolaylaştırmak zorundayız. Bu konuda herkes bilinçlenmelidir.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü de bu bilinçle doğmuş ve her yıl bu tarih farklı dünyaların kapılarını aralamaktadır.
Belirli gün ve haftalar farkındalık oluşturmak amacıyla elbette çok önemlidir ama daha önemlisi bu farkındalıkları sürdürmektir.” Dedi