Kodlamanisa Projesi kapsamında bu yıl da ilçemizde Kodlama Festivali ve Yarışması düzenlendi. Okullarda ve Soma Kodlama Atölyesi’nde kodlama, robotik ve 3D yazılım dersleri alan öğrenciler geliştirdikleri projelerini festivalde sergiledi.
11 okulun katılımı ile 23 yazılım, 11 robotik ve 6 3D tasarım olmak üzere toplam 40 proje sergilendi.
Festival sonunda sergilenen projeler değerlendirilecek ve her kategoriden 1. olan proje 12 Haziran’da Manisa’da yapılacak olan 4. Kodlamanisa Festivalinde ilçemizi temsil edecek.
KODLA(MA)NİSA PROJESİ NEDİR?
Kodla(Ma)nisa Projesi, Manisa Valiliğince, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Koordinatörlüğünde 2015 yılında başlatılan bir Bilişim Teknolojileri Eğitiminde Değişim projesidir.
Proje kapsamında Manisa’nın 292 resmi ortaokulunda 5. ve 6. sınıflarda okutulan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Derslerinde ve 7. ve 8. sınıflarda Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde algoritma, kodlama ve 3 boyutlu tasarım konularında eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerde başarılı olmuş öğrencilerimiz ilçe merkezlerimizde açılan Kodlama Atölyelerine yönlendirilmektedir.
Tüm bu çalışmalar ile çocuklarımızın,
Bilgi işlemsel düşünme becerilerini gelişmesi
İnovatif düşünme ve girişimcilik becerilerinin güçlenmesi
Takım halinde çalışma ve sorumluluk alma alışkanlıklarını artması amaçlanmaktadır.
Çocuklarımızın bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesi hedeflenmektedir.
Manisa’nın 17 ilçe merkezinde okullardan bağımsız olarak açılan Kodla(Ma)nisa atölyeleri ile temel kodlama eğitimi verilen yaklaşık 81 bin öğrenci arasından bu konuda özel yetenekli çocukların küçük yaşta keşfedilip, geliştirilmesi için çalışılır. Ülkemizin gelecekte ihtiyaç duyacağı yazılım iş gücü, belki de beyin takımı Manisa haritasının her yerinde aranır…
Bunların yanında yapılan çalışmaların rehabilitasyon boyutu da vardır: Kodla(Ma)nisa projesi, çağımızın sorunu olan teknoloji bağımlılığının önüne geçme hedefine de sahiptir. Bilinçli teknoloji kullanımını özendirir. Teknoloji bağımlısı olmuş çocukları ve tüketim yerine üretime teşvik ederek bağımlılık eğilimlerini olumlu yöne, otokontrollü üretim çalışmalarına dönüştürmek için çalışır.